XII. BUDAKALÁSZI FÓRUM

                

Kárpát-medencei Kisebbségi Magyar Közművelődési Civil Szervezetek Fóruma

XII. BUDAKALÁSZI TALÁLKOZÓ

Budakalász, 2013. június 21-23.

A MAGYAR KOLLÉGIUM

tanácskozást szervez.

Kedves Barátunk!

Tizenkettedik alkalommal hívunk Budakalászra, a külhonban élő magyarság legnagyobb kulturális találkozójára. Bár a Nemzeti Kulturális Alap idén nem (sem) támogatott, a Bethlen Gábor Alapkezelő értékelte elszántságunkat.

Mivel az információt, hogy nyertünk 1,3 MFt-ot, csak most tudtam meg; természetesen, egyelőre nem tudok programmal szolgálni. De ne féljetek, – dacára a nagyon rövid felkészülési időnek – idén is színvonalas lesz a fórum! A fő „tételek” változatlanok:

Pénteken ebéddel kezdünk, majd számunkra fontos személy(ekk)el találkozunk.

Szombaton délelőtt plenáris, délután szekcióülések, este Kárpát-medencei kenyér.

Vasárnap délelőtt szekcióbeszámolók, plenáris, majd Himnusz és hazafelé…

 

HOGYAN KÉSZÜLJ FEL A XII. BUDAKALÁSZI TALÁLKOZÓRA?

1. Visszajelentkezés

Részvételi szándékod azzal jelzed, ha visszaküldöd a kitöltött Nyilatkozatot.

E-mail: romhanyi@magyarkollegium.hu, Telefon, telefax: +36-1/2256003, +36-30/2974021

A Nyilatkozat visszaküldésének végső határideje: 2013. június 10. Ezt a határidőt, kérlek, vedd nagyon komolyan! A visszajelentkezések alapján rendelem meg a szállást. Aki nem jelentkezett idejében, annak nem tudok majd szállást adni!

Kérlek, nézd meg az Adatbázist: https://www.mmi.hu/cim_list/karpatmedencei_adatbazis.xls! Ha szervezeted nem szerepel az Adatbázisban, kérünk, töltsd ki és küldd vissza az Adatlapot elektronikus formában és papíros alapon is!

Levélcím: Magyar Kollégium   H-1192 BUDAPEST XIX. Baross utca 48.

2. Kiadvány-bemutató

Mint eddig mindenkor, a tanácskozás ideje alatt kiállítást rendezünk a résztvevők által hozott kiadványokból, dokumentumokból. Kérünk, hozz magaddal anyagokat!

3. Kárpát-medencei kenyér

Régi hagyományainknak megfelelően idén is szeretnénk megsütni a Kárpát-medencei kenyeret. Ezért, kérünk, hozz magaddal sót, lisztet, esetleg (porított) kovászt!

4. Azonos problémák, különböző megoldások

A tavalyi találkozón felmerült egy ötlet: legyen"együttműködési börze"!: ki mit csinál jól, és mit tart átadhatónak. Készülj – legfeljebb 8 perces hozzászólással! Felszólalási szándékodat jelezd a romhanyi@magyarkollegium.hu villámposta-címen!

5. A nemzeti kulturális kataszter építése

Romhányi András előadásának (Magyar kultúrával Európában) mintájára mindenki szedje össze azokat a helyi kulturális értékeket, amelyek a saját régiójában fellelhetők! Azokat, amelyek a magyarságot és a világot gazdagították.

*

A szervezők az étkezési- és szállásköltségeket állják; és – a kiadások ismeretében – esetleg hozzá tudnak járulni az útiköltséghez. Ennek azonban feltétele az is, hogy be kell mutatnod (mi lemásoljuk) a vonat-, vagy autóbuszjegyedhez kért számlát. (A pályázatok elszámolása egyre szigorúbb.)

A tanácskozáson csak korlátozott számban tudunk küldötteket fogadni. Kérünk azonban, ha ismeretségi körödben olyan szervezet működik, melynek képviselője érdemben tudná segíteni a Fórum munkáját, jelezd nekünk! Indoklást és elérhetőséget (cím, telefon, fax, e-mail) kérünk!

 

Barátsággal és szeretettel: Romhányi András (0036-30-2974021)

Budapest, 2013. június 2-án

 

Nyialtkozat >>>

Adatlap >>>

Tervezett program >>>

________________________________________________________________________________________________________________________________-

Kedves Kalászosok!

Csatoltan küldöm az éppen most (2013. június 12. 13:06) lezárt névsort.

Kérlek Benneteket: ha hiányzó vagy hibás adatot találtok, írjátok be, cseréljétek ki!

Barátsággal Romhányi András

 

Lista >>>

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Kedves Barátaim! 
Június 21-23. között sikeresen bonyolítottuk le a XII. Budakalászi Találkozót.

Csatoltan küldöm a Zárónyilatkozatot.

Barátsággal Romhányi András

 

Zárónyilatkozat >>>