Kultúrházak éjjel - nappal rendezvénysorozat

2017.01.14 00:32

Mindennapi hagyományaink

A rendezvények feltöltése és a pályázatok már lehetséges a www.kulturhazak.hu oldalon.

A Magyar Népművelők Egyesülete 2017. február 10-11-12-én rendezi meg a Kultúrházak éjjel - nappal rendezvénysorozatát. A tizennegyedik alkalommal megszervezett akció elsődleges célja az, hogy a közművelődési intézmények, függetlenül azok fenntartóitól, az ország figyelmének középpontjába kerüljenek.

Mint minden évben, az idén is egy-egy téma köré csoportosítjuk a figyelemfelhívó kommunikációnkat. Az idén a „Mindennapi hagyományaink” mottót választottuk az akció legfőbb gondolatának. Utalunk ezzel arra, hogy a kultúrházak tevékenységükkel nagyon fontos szerepet játszanak a hagyományőrzésben és abban, hogy új hagyományok teremtődjenek a közösségek aktív részvételével.

Az akcióban való részvételre hívunk és várunk minden közművelődési intézményt és közösségi színteret függetlenül attól, hogy azt ki tartja fent. A programban mindenki részt vehet: önkormányzati intézmény, civil közösségi ház, alkotóház, közösségi színtér, magyar ház, stb.

Várjuk mindenki jelentkezését, aki február 10 és 12. között szeretné felhívni munkájára a közvélemény figyelmét. Csatlakozni lehet a már meglévő, erre az időre tervezett rendezvénnyel, akcióval, de új, kimondottan erre az alkalomra megszervezett eseménnyel is. Külön örülünk annak, ha a megvalósított programok kapcsolódnak ez évi jelmondatunkhoz.

Jelentkezni lehet a kulturhazak.hu internetes portálon történő regisztrációval, és rendezvény feltöltéssel január 9-e és február 6-a között.

programhoz kapcsolódóan pályázatokat is hirdetünk, amelyek a következőek lesznek:

· Innovációs pályázat – olyan szakmai fejlesztések leírását várjuk, amelyek a hagyományőrzést és hagyomány teremtést tűzték ki célul.

· Fotópályázat – olyan fotók beküldését várjuk, amelyek művészi színvonalon illusztrálják a művelődési intézmények munkáját.

· Plakátpályázat – olyan plakátot terveinek beküldését várjuk, amelyek a kultúrházak, kulturális célú szervezetek 2016. évi rendezvényeihez készültek.

A pályázati felhívások a következő címen érhetőek el: www.kulturhazak.hu/palyazatok-2017

A regisztrált intézmények tevékenységét média megjelenésekkel és országos marketinggel támogatjuk. A rendezvénysorozat „arcának” feladatát Novák Péter, az ismert színész, zenész vállalta magára.

Az idén először az arculati elemeket tartalmazó reklámeszközök készítésére is van mód. A regisztráló intézmények az akció logóját tartalmazó nagyméretű molinót kapnak programjaik népszerűsítéséhez. A molinók a regisztrációk sorrendjében kerülnek postázásra. Érdemes időben regisztrálni, hiszen a molinók száma véges.

További információ kérhető az akció koordinátorától: Gábor Klára 30 4389158

 

 

Támogatóink:

 

 

Képtalálat a következőre: „emmi logó”

Képtalálat a következőre: „nka logo”

 

 

Együttműködő partnerek:

Képtalálat a következőre: „nesz logo”

Képtalálat a következőre: „hagyományok háza logo”

nmi_kft_logo

Képtalálat a következőre: „közösségfejlesztők egyesülete logo”

Képtalálat a következőre: „KKOSZ logo”

 

A magyar kulturális intézményekben és közösségi házakban folyó munka népszerűsítése érdekében 14. alkalommal szervezzük meg a Kultúrházak éjjel-nappal akciónkat!

A korábbi években is kimondott cél volt az, hogy közösségi rendezvény folyamba bevonjuk a határon túli magyar kulturális intézményeket. Idáig ez nem sikerült.

Várnánk miden olyan magyar szervezet bejelentkezést a programsorozatba akinek az adott időben (február 10-11-12) valamilyen rendezvénye közösségi alkalma lesz. Nem feltétlenül kell erre az alkalomra rendezvényt kitalálni. Ha épp ekkor valamilyen esemény van az adott szervezetnél, azt nyugodtan regisztrálhatja a megadott honlapon. A lényeg az, hogy minél több magyar kulturális esemény jelenjen meg az akcióban. 

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

---------------------------------------------------------

Bordás István

a Magyar Népművelők Egyesülete elnöke

elnok@mane.hu

+36 20 6265102