KÖLCSEYRE EMLÉKEZÜNK SZÜLŐFALUJÁBAN : SZŐDEMETEREN

2017.07.26 11:54
A nyári szabadságra való tekintettel (a részvétel tervezhetőségéért) időben tájékoztatunk mindenkit, hogy az idei (immár 28. alkalommal megrendezésre kerülő) sződemeteri Kölcsey-megemlékezésünket 2017. augusztus 4-én, péntek délután  –  helyi idő szerint  –  17 00 órai kezdettel tarjuk.
 Képtalálat a következőre: „kölcsey”
 
AUGUSZTUS  4 – ÉN   DÉLUTÁN  KÖLCSEYRE EMLÉKEZÜNK  SZÜLŐFALUJÁBAN : SZŐDEMETEREN
 
 
 
„Kölcsey Tengeren innen és túl”                                                                                
 
 
Az augusztus 4-én Sződemeteren  28. alkalommal megrendezésre kerülő Kölcsey-ünnepségre a tavalyi esztendőhöz hasonlóan  Kárpát-medencén kívül élő magyarokat is várunk.  Így  a Tengeren túlról a Kanadában, míg Európa legtávolabbi pontjáról: a Svédországban élők képviselőit.
 
Nemzeti imánk szerzőjének születésnapjára emlékezve körünkben köszönthetjük ugyanakkor a Kultúra Lovagrendje tagjait, valamint a Falvak Kultúrájáért Alapítvány szervezésében a Kárpát-medencén kívül élő európai magyar írók első találkozójának résztvevőit.
 
Az idei  rendezvény szervezői az elmúlt évhez hasonlóan térségünknek a Kölcsey Ferenc életéhez és munkásságához kötődő magyarországi Szabolcs – Szatmár – Bereg, valamint a romániai Szatmár megyék megyei önkormányzatainak vezetőit: Seszták Oszkárt és Pataki Csabát kérték fel fővédnököknek.
 
Az augusztus 4-én, péntek (helyi idő szerint ! ) délután 5 00 órakor kezdődő sződemeteri  megemlékezésre mindenkit szeretettel várnak a szervezők.
 
A  rendezvény részletes programját levelünkhöz csatolt meghívó és az Ideea Stúdió munkatársának: Szénás Zoltánnak  plakátja tartalmazza .